25 Mart 2015 Çarşamba

Türk futbolu irtifa ve itibar kaybediyor..


Yahu ben 8-0 İngiltere mağlubiyetini bilenlerdenim, Avusturya’ya Rahmetli Çoşkun Özarı Teknik Direktör iken 1-0 yenilgiyi başarı olarak gördük bile..

Yıllar, yıllar izledi.. kimler geldi, kimler gitti.. işte size bazı isimler:

Sepp Piontek, Özkan Sümer, Ahmet Suat Özyazıcı, Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Güneş, Ersun Yanal, Guuis Hiddink, Abdullah Avcı, Fatih Terim..


İrtifa kaybediyoruz irtifa..

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA, 2002 yılı Kasım ayı sıralamasını açıkladı. Türkiye, kasım ayına göre bir sıra gerileyerek, 8'incilikten 9'unculuğa düştü

FIFA'nın Mart-2007 ayı değerlendirmesinde 815 puanla 27. sırada bulunan Türkiye, bu ay yaptığı Yunanistan maçından 4-1, Norveç karşılaşmasından da 2-2'lik skorlarla ayrılmasının ardından 77 puan toplayarak 17. sıraya yükseldi. 

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Nisan-2013 ayı ülkeler sıralamasını açıkladı. Türkiye'nin 1 basamak yükselerek 634 puanla 44. sırada yer aldığı 

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Temmuz -2014 ayı dünya sıralamasını açıkladı. FIFA'nın internet sitesinden yayınlanan sıralamada Türkiye, 3 basamak yükselerek 714 puanla 32. sırada yer aldı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) Mart-2015 ayı dünya sıralaması açıklandı. FIFA'nın internet sitesinden açıklanan sıralamaya göre, Türkiye 594 puanla 56. sırada yer aldı.

Yukarıdaki veriler ışığında Türk futbolu görüldüğü gibi trend sürekli aşağı gösteriyor..

Türk spor basını pek oralı olmadı ama, bana göre UEFA’da geçen hafta çok önemli bir genel kurul yapıldı. 33 yıldır UEFA Birinci Başkan Yardımcısı olan Sayın Şenez Erzik görevini bıraktı.

Sıkı durun şimdi!

TFF ne yaptı?

Yahu ‘Şenez Bey gidiyor ama, yerine Servet Yardımcı ismi gelsin’ dedi ve UEFA Genel Kuruluna önerildi..

Oylama yapılıyor, sonuç hava civa oluyor.. Kısaca seçilemiyor

İtibar aşağı gidiyor aşağı..

Yahu TFF’nun bir takımı 3 yıl UEFA Kupalarından men ediliyor..

Niye?

Şikeden..

Türk Futbol Milli Takım kampında bir futbolcu, diğer futbolcunun ağzına mı, kafasına mı, tabanca dayıyor.. Bir diğer futbolcu bu olaya tanık oluyor..

Ne oluyor sonra?

Tipik Türk usulü kapatılıyor ve yok sayılıyor..

Sonra Almanya Polisi soruşturma açıyor..

Yahu be adam! Ortada kriminal vaka vardır.. Hiç kapatılır mı? Çağırırsın polisi, ifadeler alınır, yargıya havale edersin.. Hani dövüş-kavga olsa, hadi amenna diyeceğim, bu bile olmaz ama.. Arkadaş silah çekilmiş silah..

Neresinden bakarsanız bakın; Türk futbolu itibar kaybediyor itibar..

Son 10 yılda bir futbolcumuz var ki evlere şenlik.. Futbolcu ama mafyavari kılıklı kerata.. Hakem, futbolcu, teknik direktör, gazeteci kısaca önüne kim çıkarsa çıksın; meydan okuyor, rest çekiyor.. Üstüne üstlük tüm dünyada karşı kampanyalar yürütülen ırkçılık suçu da işliyor.. Ama gelin, görün ki futbol dünyası el üstünde tutuyor.. Bir futbolcu için verilebilecek en şerefli mertebe nedir? Kaptanlık, evet kaptanlık, hem milli takımda, hem de kulübünde..

Özellikle futbolda ve son 10 yılda, çapsız yöneticilerle, her bakımdan az gelişmiş futbolcularla, Türkiye’nin itibarı yerlerde sürünüyor yerlerde..



Hiç yorum yok: