16 Aralık 2015 Çarşamba

Galatasaray budama yapamadı..


Biliyorsunuz, meyve veren ağaçlar her yıl budanır, böylece hem gençleşir, hem de çok meyve verir..

Galatasaray, son 3 sezona damga vurmuş, ülke içinde alınabilecek ne kadar kupa varsa almış, doyum noktasına ulaşmış bir takımdır, en önemlisi yaşlanmıştır..

Sezon başında ne yapıp, ne edip Burak Yılmaz’ı, Sabri’yi, Umut’u, Hakan Balta’yı satmalıydı ve yenilerini almalıydı.. Mümkün olsaydı keşke; Sneider, Muslera, takım kaptanı Selçuk İnan dışında kim varsa boşaltmalıydı..

Peki, sezon başı bunu yapabilecek vizyonlu başkan, yönetim ve teknik heyet var mıydı?

Maalesef yoktu..

2015-2016 futbol sezonun 15.haftası bitti, Galatasaray üstünde 3 takım var, ilkinden 9 puan, ikinciden 8 puan, üçüncüden 2 puan geridedir ve 4.sıradadır..

Kim ne derse desin, 2016-Mayıs ayı gelince ligi UEFA Kupası için oynayan bir Galatasaray takımı bulacağız.. Şampiyonluk artık hayal ötesidir..

Neden mi?

Çünkü Galatasaray’ın üstünde yalnız Beşiktaş ya da Fenerbahçe olsa; eh hadi beklersin takılmasını.. 2 takım olunca biri takılsa, diğer kaçar..

Başkan Dursun Özbek, tepkileri azaltmak için hamle yaptı ve Mustafa Denizli’yi takımın başına getirdi..

İlaç olur mu?

Asla! Bu takım en başta betimle yaptığım yaşlı ağaç gibi.. Yaşlıya ne kadar makyaj yaparsan yap; foyası er-geç ortaya çıkar..

Başkan Dursun Özbek, sezon başı 30-40 milyon Euro’luk harcama yapabilecek opsiyonu olsaydı, ne ala..

O da yok, çünkü ‘’UEFA Finansal Fair Play Kriteri’’ tepesinde kılıç gibi sallanıyor.

Çaresiz yani..

Adnan Polat, Ünal Aysal başkanlar, kulübü batırdılar ve gittiler..

Bu zamanda Galatasaray başkanı olmak çarmıha gerilmekle neredeyse eşanlamlıdır.. Çünkü taraftara derdini anlatamazsın, taraftar borç-harç bilmez, iyi ve kaliteli takım ister, şampiyonluk ister.. Aksi duruma asla tahammül göstermez..

Galatasaray başkanı, 2015-2016 sezonunu sağ salim atlatırsa ancak diğer sezon için finansal hazırlık yapabilir.. O da bazı yerlerin satılmasıyla mümkündür.. İşte Mecidiyeköy arazisi satılması, işte Florya’nın satılması, işte Riva arazisi satılması..

330 milyon dolar borçla bu gemi yüzmez, kim gelirse gelsin..  

Bence zaman kaybetmeden bir an önce arazi satışı yapıp biraz soluklanması ve yeniden planlama yapılmasıdır.. Öyle UEFA’dan gelecek para, seyirci kombinesi falan bu borç karşısında çerez parasıdır..

Ömer ÖZDAMAR
Bucak-BURDUR






Hiç yorum yok: