3 Haziran 2012 Pazar

Fenerbahçe Kansere Yakalandı..


Aman ha başlığa bakıp kanser olmasını kimsenin istemem ve Allah göstermesin derim.. Tabii ki mecazidir..

Fenerbahçe, 03 Temmuz 2011 günü bana göre kanser tanısıyla müşaade altına alındı..

Konsultasyonlar yapıldı, şu geldi, bu gitti ama bir türlü kansere karşı zaferini ilan edemedi.. Hatta İsviçre’den profesörler kontrol etti, filmlere, tahlilere baktı ve umutsuz vaka kanaatine ulaştı.

Yaklaşık 11 aydır sürdürdüğü amansız mücadele sonunda kanserin 4.evresine geldi. Artık bu aşama sonun başlangıcıdır..

Fenerbahçe için kaçınılmaz son ‘küme düşmedir’ .. Hele 16.Ağır Ceza Mahkeme Savcısı’nın son mütaalası okunduktan sonra Rahmetli İsmet İnönü’nün meşhur bir sözü vardır ya, ‘seni ben bile kurtaramam’ aynen öyle oldu artık, bu saatten sonra Fenerbahçe’yi hiç kimse kurtaramaz..

Maalesef 11 aydır Fenerbahçe’ye illet olan şikeden bir türlü yakasını kurtaramadı, aksine her geçen gün iyicine şike iddiası iliklerine kadar işledi..

Neden peki?

Şike davasının son aşamasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım için şike, teşvik ve çete oluşturma suçlamasıyla 13 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası isteniyor, bunun anlamı ise nerden bakarsanız bakın Sayın Aziz Yıldırım mahkum olacak ama 5 yıl, ama 6 yıl ceza alacak öngörüsünü rahatlıkla yapabilirim.. Hani bunu söylemek için hukuk profesörü olmaya gerek yoktur, Türkiye’de mahkeme sürecini bilen herkes bu tarz bir tahminde bulunabilir..

Türkiye’nin ya da TFF’nin önünde tek yol kalmıştır. Diğer tüm seçenekler kapanmıştır. Ya Fenerbahçe’yi küme düşürecek ya da Avrupa’ya 3-5 yıl kimse gitmeyecek.. Bu seçeneği talep eden UEFA ve FIFA avını kapana kıstırmış gibi köşesinde sabırla bekliyor..

PFDK’nun verdiği kararlara yapılan itirazı Tahkim Kurulu neredeyse 1 aydır  karara bağlıyamıyor. Neden? Çünkü UEFA kabul etmiyor. Oysa Tahkim Kurulu karara bağladığı an topyekün Türkiye’nin cezalandırılması gündeme geliyor da ondan.. Bakın, öte yandan UEFA Displin Kurulu kararı için savcının mütaalası bile yeterlidir..

Kanser, 3. ya da 4. evresinde nasıl çaresiz bir illetse şike davası da Fenerbahçe için aynen öyle olmuştur artık..

Bence keşke en başta cerrahi müdahaleyle kestirip atsaydı, böylece hem bu kadar acı çekmezdi, hem de kurtulma olasılığı daha yüksekti..

Neyse artık sancılı sürecin bir şekilde sonuna gelindi ve kaçınılmaz karar geldi çattı.. Hep beraber Fenerbahçe için hazin sonu izlyeceğiz..

Hiç yorum yok: