3 Mayıs 2012 Perşembe

Fenerbahçe, Gençlerbirliği küme düşer..


TRT 3'te yayınlanan Basın Tribünü adlı spor programında Etik Kurulu'nun 2. raporu açıklandı, yorumlandı ve ben de dikkatlice izledim, not aldım.



Peki, işin özeti nedir?



Varan-1 /Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçı

Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçında Gençlerbirliği kalecisi Serdar Kulbilge'nin şike teşebbüsü içerisinde olduğu yolunda makul şüphe bulunduğu belirtildi. Fenerbahçe takımın yöneticisi İlhan Ekşioğlu'nun şike teşebbüsünde bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.
İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle şike faaliyetinin Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olacağı. Zafer Önder İpek'in Gençlerbirliği kulüp müdürü olması nedeniyle şüphenin Gençlerbirliği Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olacağı oy birliği ile mütalaa olunur.


Varan-2 /Fenerbahçe - Ankaragücü maçı 15-05-2011
- Aziz Yıldırım'ın bu müsabakada somut olayla ilgisinin bulunmadığına;
- İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun, Cemil Turan'ın, Yavuz Ağırgöl'ün, Mehmet Yenice'nin, Yusuf Turanlı'nın şike teşebüsünde bulunduğu;
- Mehmet Şekip Mosturoğlu'nun ise şike teşebbüsünde bulunduğu yolunda yeterli kanıt bulunmadığına oy birliği ile mütalaa olunur.
- İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi olması sebebiyle şike teşebbüsü eyleminin Fenerbahçe Spor Kulübü'ne izafe edilmesinin uygun olduğu, ancak bu eylemden Fenerbahçe Spor Kulübü'nün diğer yöneticilerinin haberdar olduğuna dair bir kanıta raslanmadığına;


Varan-3 / Sivasspor - Fenerbahçe maçı (22-05-2011
Bu maçta Trabzonspor'un teşvik teşebbüsünde bulunduğuna dair ilişkin iddialar araştırılmış olmasına rağmen bir sonuca ulaşılmadığından Etik Kurulu Trabzonspor açısından suç olmadığına kanaat getirmiştir.
- Aziz Yıldırım ve Mecnun Otyakmaz dahil tüm yöneticiler hakkında kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmadığına;
- Ahmet Çelebi hakkında kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmadığına, ancak yöneticisi olduğu Sivasspor'un sahaya çıkacak ilk onbirini üçüncü kişilere açıklamasının Etik Kurulu talimatına aykırılık yönünden değerlendirmek üzere kurulumuza sevk edilmesinin yerinde olacağı;
- Mehmet Yıldız hakkında kanaat oluşturmaya yetecek kanıtın bulunmadığı, ancak öğrenmiş olduğu teşvik primi eyleminin TFF'ye bildirmemiş olması nedeniyle Etik Kurulu talimatına aykırılık yönünden değerlendirmek üzere kurulumuza sevk edilmesinin yerinde olacağı;
- Oy birliği ile mütalaa olunur.


TFF/Etik Kurulu raporunun tamamında şike, teşvik ve teşebbüsle ilgili dikkat çeken başka bir şey yoktur..



Ne yaparlarsa yapsın bu sonuçtan kaçış yoktur. Fenerbahçe ve Gençlerbirliği küme düşecektir.



Neden?



Etik Kurulu raporuna göre her iki kulübün yöneticileri şike ve teşvik teşebbüsünde yer almaları, maalesef kulübü direk bağlamaktadır. Çünkü kulüp yöneticilerinin yaptıkları bu illegal girişimden kulüpleri haksız menfaat sağlayacaktır.



Varsayalım ki TFF Yönetim Kurulu kararıyla disiplin talimatının 58. maddesi değişti, küme düşme engellendi ancak bu işten kurtuluş yoktur.  



Neden?



Gelecek sezon başlamadan amma UEFA, amma FIFA kanalından gelen emir ve tehditler üzerine bu gecikmiş karar mutlaka alınacaktır.



Okumak isterseniz link aşağıdadır..



Hiç yorum yok: