19 Eylül 2012 Çarşamba

Bucak Belediyesi Oğuzhanspor gelecek adına umut verdi..


 
Ne zamandır aklımdaydı, Oğuzhanspor’un maçlarını izlemek ve BAL (Bölgesel Amatör Lig)’da ne yapar sorusuna yanıt bulmayı arzuluyordum..

 

19 Eylül 2012 günü Burdur ilini temsilen Bucak Belediyesi Oğuzhanspor Kulübü ‘Ziraat Türkiye Kupası’ 1.tur kurasında çıkan Tekirova Belediyespor Kulübü ile karşılaştı..

 

Tek maç, eleme usulü maçın başlama saati 15.00 olmasına rağmen 40 dakika önce geldim, takımların saha için antremanını izledim..

 

3.Lig 1.Grubunda yer aldığını öğrendiğim Tekirova Belediyespor,  ilk 2 maçını kazanmış, 6 puanla grubunda lider olmuş bir takım olduğu antremanından belliydi.. İddia kuponunda yer alan bu maçta; Tekirovaspor’a 1,20 verilerken Oğuzhanspor’a 5.50 verildi.. Kısaca favori ortadadır ve açıktır..

 

Bucak İlçe Stadı’na maçı izlemeye gelen yaklaşık 400 civarında Bucaklı seyirciler, açık ve kapalı trübünleri hemen hemen doldurdular..

 

Maç başladı, Oğuzhanspor haddini bilerek oynuyor, kontra atakla gol arıyor, Tekirovaspor ise kanatları kullanarak baskılı, atak ve hücumla golü bulmaya çalışıyor..

 

Beklendiği üzere ilk yarım saat dolmadan Tekirova Belediyspor golü de buldu. Sonra yakaladığı fırsatları cömertçe harcadı.. İlk yarı boyunca hem Oğuzhanspor takımı, hem de seyirciler suskun ve tutuktu..

 

2.Yarı başladı, seyirciyle desteğini arkasına alan Oğuzhanspor baskı kurdu, kazandığı köşe vuruşundan gelen topa 5 numaralı stoper-orta saha savunma oyuncusu güzel bir kafa vuruşuyla köşeden golü yaptı..

 

Maç 1-1 oldu, Oğuzhanspor yine geriye yaslandı ve kontradan gol bulursa ne ala oyun sistemine döndü.. Dakikalar geçiyor, Tekirova bastırıyor, Bucak Oğuzhanspor takım halinde direniyor.. Ne zamana kadar? Maçın bitimine 5-6 dakika kalıncıya kadar.. Sol kanat 25 numaralı Tekirovaspor’lu oyuncu topu hızla taşıdı, ortaladı, defans hatasıyla Tekirovaspor’lu oyuncunun önüne düştü ve golü yaptı.. Maçta o dakikada bitti.. Çünkü maçın son 5 dakikasına girildi.. Kalan sürede ve uzatmalarda karambolden birkaç fırsat yakalayan Oğuzhanspor beraberliği sağlayamadı..

 

Bucak Belediyesi Oğuzhanspor, ilk resmi maçı olduğu için daha tam hazır olmadığı, takım uyumunun sağlanmadığı görülmüştür. Şurası kesindir ama oyuncular kaliteli ve Bucak Oğuzhanspor’u BAL Lig’inden bir üst tura yani 3.Lig’e çıkarabilecek yeteneğe sahipler.. Gözüme çarpanlar ise golü atan 5 numara ile orta sahanın beyni olan 8 numaradır. Oğuzhanspor’un bana göre tek eksiği ise kanatlarının iyi çalışmamasıdır. Gelecekte oyun sistemi oturdukça kanatların da iyi çalışacağı aşikardır.

 

Sonuç olarak Bucak İlçe Stadyumunda Oğuzhanspor’un maçlarını artık izlemeye değer buluyorum. Tüm Bucaklıların takımlarına sahip çıkmasını ve destek vermesini diliyorum..






 

Hiç yorum yok: