4 Kasım 2012 Pazar

Oğuzhanspor derin krizde..


BAL (Bölgesel Amatör Lig) Ligi Grubu’nda tüm maçlarını kaybeden ve sonucu durumdaki Isparta İl Özel İdare Spor ile tek beraberliği olan ve sondan ikinci (2.) olan Bucak Belediyesi Oğuzhanspor maçı geldi, çattı..

 

Her iki (2) takım için o kadar kritik ve önemli ki ‘olmak ya da olmamak’ bile denebilirdi..

 

Bucak Belediyesi Oğuzhanspor için daha da hayati maç olup herkesin sınavı niteliğindedir.. Kimlerin? Gelen yeni teknik direktörün, gelen yeni oyuncuların, kurulan yeni kadronun ve elbette yönetimin.. Derken saat 13.30’da maç başladı ve ben de açık trübün sol köşede yerimi aldım..

 

Maçın teknik yorum ve anlatımına gelirsem; 90 dakika ve 7 dakika uzatmayla beraber 97 dakika boyunca Oğuzhanspor takım olarak çok kötüydü..

Neden mi?

İlk 45 dakika boyunca tek bir şut atılmadı.. Isparta kalecisini zor durumda bırakacak tek bir pozisyon yaşanmadı.. Kapanan ve kontra atakla gol arayan Isparta, sabırla oyun sistemini korudu. Nihayetinde, maçın 2.yarısı ortalarında, 9 numaralı oyuncusunun kişişel çabası ve yeteneğiyle golü de buldu.. Oğuzhanspor’un nispeten başarılı sağ kanat oyuncusu olan 7 numara 2.sarıdan kırmızıyı yedi ve kaldı 10 kişi.. Isparta ekibi yine bildiği oyundan şaşmadı, yine toplu savunma, yine ani ataklarla gol arama yöntemine sadık kaldı.. Şuursuzca atak yapan Oğuzhanspor Takımı, rakibinin de 10 kişi kalmasıyla oyunu karşı sahaya yıksa da hiçbir sonuç elde edemedi..

 

Ve 1-0 yenildi.. Kime? Hiç galibiyeti ve beraberliği olmayan rakibine..

 

3 maçtır izlediğim Oğuzhanspor’un sorunlarına gelelim..

 

-Bir kere oyuncu transferi çok yanlış yapılmış.. Hepsi sıradan oyuncu olup maçı koparacak, gol yapacak, yaratıcı yıldız tipinde orta saha ya da forvet oyuncu alınmamıştır..

 

-Tamamen yabancıya oyunculara dönülmesi bir tercihtir ve saygı da duyarım. Ama Bucak gibi ilçelerde seyirciyle iletişim kuramayan oyunculardan kurulu takım başarı sağlayamaz.. Ne yapıp edip; en az 5-6 Bucaklı oyuncu takıma monte edilmelidir..

 

-Oyuncular değişti, teknik direktör değişti ve yine de başarı gelmiyorsa; başkan ve yönetim kendini sorgulamalıdır.. Eğer Oğuzhanspor’a faydalı olacağına inanıyorsa; hemen istifa etmelidir.. Oğuzhanspor’un başkanı iş adamı olmalıdır ve profesyonel ekiple çalışmalıdır.. Oğuzhaspor’un siyasetle bağı koparılmalıdır..

 

Sonuç olarak Oğuzhanspor derin bir krize girdi, buradan nasıl çıkar, inanın ben de bilmiyorum.. İşleri bu saatten sonra toparlamak çok zordur..


 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

aldığım bir dyuma göre teknik heyetin işine son verilecekmiş eger doğruysa gecen sene ısparta emre sporu cıkaran antalyanın imparatoru sait taş takım başına getirilip bu sene ligte kalıp seneye şampiyonluğa takım yapılacakmış .inşalllah doğrudur tabi bu takıma böyle bır antrenör risk alıp gelır mı onuda bılemıyorumda