19 Kasım 2012 Pazartesi

Süper Ligde haftanın panoraması..


Süper Ligde haftanın panoraması..

 

Süper ligimizin 12 haftası tamamlandı ve ilginç bir puan tablosu ortaya çıktı.. İlk 10’da yer alan her takımımız şampiyonluk yolunda iddialıdır. Çünkü birinci 22 puana sahip iken 16 puanı olan takımın 2 maç alması halinde kendini tepede bulabilir..

 

Ha bu heyecan getirir mi? Elbette ama tartışmalı olan ligimizin kalitesi biraz daha tartışılır.. Bence ligimiz dengesiz, istikrarsız ve kalitesiz olduğunu kanıtlar.

 

Gelelim haftanın flaş olayına.. Eskişehirspor-Fenerbahçe maçının 26.dakikası oynanırken Hakem Fırat Aydınus, Fenerbahçeli Oyuncu Caner’e direk kırmızı kart çıkardı. Kıyamet koptu, 48 saat geçmesine rağmen hala kopmaya devam ediyor..

Gelelim benim görüş ve yorumuma:

Hakem Fırat Aydınus büyük hata işlemiştir. Çünkü görmeden ama tahminen kart kullanmıştır. Elbette skandal üstü yanlış bir karardır.  Hakem bu kararıyla düdüğünü asmalı mı? Bence hayır.. Çünkü hata yapan hem de çok büyük hata yapan ne ilk hakemdir ne de son hakem olacaktır. İlla da düdüğünü asacaksa bu yüzden olmamalıdır. Gösterdiği kırmızı kart sonrası yaşananlar yüzünden düdüğünü asmalıdır.. Sahanın ortasında tabiri caizse kendisini armut ağacı gibi silkeleyen, çekiştiren oyunculara ve Teknik Direktör Aykut Kocaman’a kırmızı kart kullanamamıştır..

 

Maç sonrası tepkisini ortaya koyan Fenerbahçe Teknik Direktör Aykut Kocaman hakem ve oyun dışında neler dedi neler.. ‘Yok 3 Temmuz süreci bitmemiş, yok şike sürecinin cezası bitmemiş’ gibi sözler..

İyi de Sayın Aykut Kocaman, Fenerbahçe Kulübü’nün yöneticisi mi, basın sözcüsü mü, gizli görev sahibi mi? Nedir teknik direktörün görevi? İşte takımı maça hazırlamak, taktik ve strateji belirlemek, oyuncularının antremanını gözlemlemek ve diğerleri..

Fenerbahçe Başkanı, asbaşkanı, basın sözcüsü gibi birçok görevli varken..Ehee şike süreci konusunda konuşmak ne zamandan beri teknik direktörlerin vazifesi oldu? Hem Allah Aşkına! Fenerbahçe şikeden ne ceza aldı? Sportif ceza almadığı için bu kadar sancılı geçiyor süreç ya..

 

Dün gece BEYAZ TV’de skandal yaşandı hem de 2 kere yani katmerli oldu..

İlki Hakem Fırat Aydınus’un oturduğu daire kamerayla resmen basılıyor.. Zile basılıyor, bir hanım kapıyı aralıyor ve ‘Fırat yok’ diyor ama gider mi hiç Beyaz TV Spor Muhabiri Mustafa Çevik? Tekrar kapıya vuruyor, tekrar vuruyor.. Sonra apartman önüne iniyor, özel hayata dair komşularına soru soruyor, yok boşandı mı Fırat? Ne zaman gelir Fırat?..

Bu da yetmiyor, çağrılan polise tabiri caizse racon kesiyor yine aynı muhabir.. ‘Neden geldin, sen muhtar mısın?’ gibi polise abuk sabuk soru soruyor.. Çiçeği burnunda, yeni Beyaz TV Spor Müdürü olan Sayın Ertem Şener’e bir çağrı yapmak isterim: ‘Birisi spor muhabiri olduğunu zanneden Mustafa Çevik Beye, dur demelidir’

 

Skandalın daha katmerlisi ise kendi yorumcularından olan Sayın Ümit Özat’a kumpas yapılıyor.. Önceden TFF Genel Sekreteri Ufuk Özerten ile telefon bağlantısı kuruluyor..  İşte Merhum Çoşkun Özarı’nın 500. Milli Maç onur listesinde neden olmadığı soruluyor falan derken konuşmanın son paragrafında hiç alakası yokken ‘Sayın Ümit Özat’a ŞEREFSİZ’ diyor. Kim? TFF Genel Sekreteri..

Kalktılar, reyting uğruna bu bölümü de yayınladılar.. Ümit Özat Bey, karşılık verdi ama neye yarar.. Adam karşısında yok ki.. Ümit Beye şu kadarını söyleyeyim; ‘sizin üzerinizden kumpas yürütüldü, sakın o programda bir dakika daha kalmayın, size caktırmadan itibarsızlaştırma operasyonu yapıldı.. Tabii ki siz bilirsiniz..

 

Benden bu kadardır.. Haftaya bakalım neler olacak neler…

 

Hiç yorum yok: