12 Temmuz 2013 Cuma

UEFA, TFF, (Türk Futbolu) hala down sendromlu çocukla uğraşıyor..


Anımsayın yakın geçmişte, ne olmuştu?

İşte 3 Temmuz 2011 tarihinde şike operasyonu yapıldı. Böylece Türk futbolu yeni bir başlangıca hamile kaldı ve 11 aylık bekleme sonrası doğum gerçekleşti..

Anaa bir baktı ki ucube gibi doğum..

Malumunuz operasyonunu 2 uzman gerçekleştiriyor; bir tarafta TFF (Türkiye Futbol Federasyonu), diğer tarafta UEFA..

Her iki uzman yetkili sürekli müzakere ediyor, birbirlerine kararlarının doğru olduğu yönünde ikna etmeye çalışıyor..

Mesele de burada kilitleniyor. Çünkü TFF diyor ki normal doğum gerçekleşsin.. Buna karşın UEFA down sendromlu doğuma müsaade edemem, hemen kürtaj yapalım..

Velhasıl TFF’nin dediği oluyor, Mayıs-2012 ayında Türk Futbolu down sendromlu yeni başlangıcı yapıyor.

Bunu kabul etmeyen UEFA ise tam 1 yıl sonra, Haziran-2013 ayında bu down sendromlu başlangıcı çöpe atıyor yani imha ediyor, yani yok sayıyor.. Fenerbahçe’ye 2 yıl, Beşiktaş’a 1 yıl Avrupa’dan men cezası kesiyor..

1 yıl önce sakat doğumu illa da yapılsın diyen TFF ise ‘ben karışmam, kimin ne cezası varsa, çeksin’ noktasına geliyor..

Şunu anlayamıyorum ama hadi ülke içinde bazı odaklar Fenerbahçe için özel kumpaslar kursun, işte uydurma kanıtlar ortaya koysun, sırf Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım güçsüz kalsın diye..

İyi de UEFA ne istiyor?

UEFA, Fenerbahçe-Galatasaray çekişmesinde taraf mı olur? Hiç mantıklı gelmiyor, hem de hiç..

Fenerbahçelilerin anlayamadığı husus şudur: 20110-2011 sezonunda Fenerbahçe Futbol Takımı çatır çatır topunu oynamış ve şampiyon olmuş diyelim, bana göre de öyledir..

Fenerbahçe Futbol Takımı’nın hiç ihtiyacı olmadığı halde bazı Fenerbahçeli yöneticilerin gereksiz gevezelikleri, laf olsun torba dolsun tarzı konuşmaları neden yaparlar?

Ciddi bir kurumun yöneticisi/yöneticileri bu tür banal işlerle ne alakası vardır?

İşte ‘tarlayı sürdüm, ekinler çıktı’ tarzı gizemli diyalogları Fenerbahçe yöneticisi hiç yapar mı? Hiç yakışır mı?

Dayanışma, birliktelik, her şey güzel ama Fenerbahçeli taraftarlar bu noktada eleştiri hiç yapmadı.

İşte böyle ‘sorumsuz ve manasız konuşmalar bir Fenerbahçe yöneticisine yakışmaz’ diyemedi.. En önemlisi bünyesinde bu yöneticileri tutmaya devam etti..

Yeni bir başlangıç doğumu için 2 yıl beklemeye ne gerek vardı?

Bu zaman zarfında Türk futbolu kaybetti, aksine Galatasaray dahil kimse kazanmadı. İmaj, marka değeri gibi öğeleri hiç saymıyorum bile.. UEFA’da Tahkim sonuçlansın, ondan sonra sil baştan düzenleme kaçınılmazdır. 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hocam sen bildiğin konularda yazsan ya... Komik oluyor böyle. Yani anlıyorum siz de Fenerbahçe üzerinden Prim yapayım diyorsunuz falan da, pek beceremiyorsunuz...