19 Temmuz 2013 Cuma

Kasımpaşa Kulübü çevir gazı yanmasın..


Bakın önce neler oldu, neler bitti, bir anımsayalım, sonra yorumlayım

Tarih: 14 Temmuz 2013 
Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Fenerbahçe Kulübü'nün UEFA'dan aldığı 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezasıyla ilgili UEFA Tahkim Kurulu'na yaptığı savunmada şahit olarak ifade veren futbolcuları Orhan Şam'ı kadro dışı bıraktıklarını ve affetmeyeceklerini söyledi.
Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orhan'ın kendilerinden izinsiz olarak Fenerbahçe'nin savunmasına katılmak için İsviçre'nin Nyon kentine gittiğini belirtti.
Başkan vekili Öksüz, Orhan Şam tarafından kendilerine herhangi bir izin talebi gelmediğini kaydederek, "Bu olay bizim iznimiz dışında gelişti. Böyle bir seyahate katıldığı için Kasımpaşa Kulübü olarak, bu tür bir olaya sessiz kalamazdık. Bizden izinsiz Fenerbahçe'nin davasına gitti ve bunun bir cezası olmalıydı. Bu yüzden kadro dışı bırakıldı" diye konuştu.

"Bu işin sorumlusu Fenerbahçe Kulübü'dür"

Hasan Hilmi Öksüz, Fenerbahçe Kulübü'nün savunma yapması için çağırdığı Orhan Şam'ı zor durumda bıraktığını ileri sürdü.
Sarı-lacivertli kulübün yanlış yaptığını iddia eden Öksüz, şunları kaydetti:
"Orhan'ı o savunmaya davet eden Fenerbahçe Kulübü'dür. Kulübün, bizden  izin alması gerekirdi. Kasımpaşa'nın sözleşmeli futbolcusunu mahkemeye götürüyorsunuz ve ortada bir yargılama, savunma konusu var. Fenerbahçe'nin bizden izin alması gerekirdi. Burada hoş olmayan bir durum ortaya çıktı. Buna sebep olan da Fenerbahçe Kulübü'dür."

Orhan'ı affetmelerinin söz konusu olmadığını vurgulayan Öksüz, kısa süre önce Fenerbahçe'den renklerine kattıkları ve 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunan 27 yaşındaki futbolcuyla yollarını ayıracaklarını dile getirdi.
Futbolcunun kendi başına bir işe kalkıştığını vurgulayan başkan vekili Öksüz, "Burada eğer futbolcu kendi başına iş yaparsa, cezasını görür. Orhan Şam maalesef böyle bir durum yaptı. Sonuç olarak Kasımpaşa'nın kendine göre bir disiplin durumu vardır. Bu konuda bir af olacağını sanmıyorum. Ödenmiş bazı paralar vardır.  O işler halledildikten sonra Orhan'ın sözleşmesi fesh edilecektir" ifadelerini kullandı.

Tarih: 17 Temmuz 2013
Kasımpaşa yönetimi, Fenerbahçe Kulübü ile İsviçre’ye giderek UEFA’da yapılan savunmaya katılan futbolcusu Orhan Şam‘ı affettiğini açıkladı.
Kasımpaşa Kulübü’nden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:
“Sezon başı sözleşme imzaladığımız oyuncumuz Orhan Şam ile ilgili olarak son dönemde kamuoyuna yansıyan haberler ışığında kendisi ile görüşülmüş olup karşılıklı bir yanlış anlama meydana geldiği anlaşılmıştır. Oyuncumuz takım ile birlikte bugünden itibaren yeniden idmanlara başlayacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”
Yorum:
Biraz inceledim Kasımpaşa Kulübü’nün resmi internet sitesini.. İşte Yönetim Kurulu Üyelerine baktım, abi, hepsi kelli felli işadamı, önceden kulüp yöneticiliği tecrübesi olan değerli insanlardır..

Orhan Şam isimli futbolcusu, şunu yapmış, bunu yapmış, doğru yapmış, yanlış yapmış, hiç bunlara girmem.. Kulübün başkan yardımcısı resmi açıklama yapıyor hem de yalanlanması mümkün değildir, devletin resmi ajansı olan AA’ya..

‘İşte affetmek söz konusu değildir, burası ciddi bir kulüptür, disiplinsiz davranışlar cezasını bulur ve herkes buna katlanır’ mealinde çok güzel, çok hoş, bir o kadar takdire şayan duruş gösterilmiş ve kulüp ilkesi vurgulanmıştır..

Anaaa aradan 3 gün geçti. Pat diye bir açıklama daha..İşte affettik olarak özetlenen ancak kendisini inkar eden, kendisini yalanlayan, tutulacak tek bir dal dahi bırakmayan, manasız, geçersiz ifadeler;  Kasımpaşa Kulübü resmen uçuruma atılmıştır.

Türk futbolunda şöyle ilkeli, prensipli, duruşlu bir kulüp görsem dişimi kıracağım denir ya, hayret ki yok arkadaş yahu..

Hani Fenerbahçe ceza alırsa, Kasımpaşa Avrupa Kupalarına gidecek ya, ondan dolayı Orhan Şam’a kızdı ya, sonra karar açıklandı, Kasımpaşa kupalara gidecek, Orhan Şam affedilecek..

Yapmayın abi, bu kadar hamur duruşu olmaz yahu..

Ne oldu şimdi?

Kasımpaşa gidemiyor, ne yapacaksınız?

Orhan Şam’ı bir daha mı göndereceksiniz?

Çocukta ne olduğunu anlayamadı, bir kalıyor, bir gidiyor, tekrar kalıyor..

Neyse ben başka söylenecek söz bulamıyorum.


Hiç yorum yok: