18 Temmuz 2013 Perşembe

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım son ruletini oynuyor..


Bugün öğleden sonra önce Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım’ın FB-TV’den yaptığı kısa açıklamayı izledim. Önce şaşırdım ve sonra eğer ‘’CAS yürütmeyi durdurma kararı verdiyse; bu iş bitmiştir’’ dedim içimden..

Sonra CAS’dan gelen açıklama ise her şeye tüm çıplaklığıyla orta koydu.

Ne diyor açıklamasında CAS?

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ile Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın, hızlı yargılama yapılması konusunda aralarında anlaşmaya vardığı ve iki kulübe mahkeme kararına kadar herhangi bir yaptırım uygulanmayacağı.. Böylece Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi, Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi'nde yapılacak kura çekimlerine katılabilecek. Ayrıca Fenerbahçe ile ilgili kararın 28, Beşiktaş ile ilgili kararın ise 30 Ağustos'tan önce verileceği..
Sonra Fenerbahçe’nin CAS'ta görülecek davasının tarihi belli oluyor. CAS'ta duruşma 21 ve 23 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek, 28 Ağustos 2013 tarihinde ise nihai karar verilecektir.

Bunun anlamı nedir?

UEFA diyor ki ‘Şampiyonlar Ligi Grup Kurası’na kadar dava bitecekse; benim açımdan sorun yoktur, hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş ön eleme kura çekimini katılabilir..

CAS diyor ki ‘evet, bitiririm, hızlandırılmış yargılama yaparım’; bu şartları hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş kabul ediyor.

Kısaca teklif kimden geldiyse geldi ama UEFA-CAS-Fenerbahçe ve Beşiktaş mutabık kalıyorlar. Yargılama prosedürüne ve sonucuna razı olacaklarını hem UEFA’ya hem de CAS’a beyan ediyorlar.

Sonuç olarak CAS, 28 Ağustos 2013 günü nihai kararını açıklayacaktır.

Ya diyecek ‘evet, UEFA Disiplin Kurulu ve UEFA Tahkim Kurulu’nun Fenerbahçe’ye verdikleri 2 yıl Avrupa’dan men cezası yerindedir’

Ya da ‘hayır, bu ceza yerinde değildir ve kaldırdım’ ..

Eğer ceza kalkarsa; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım, hakikaten kral olarak kalmaya devam edecektir, kendisi istemediği müddetçe hiçbir güç onu başkanlıktan indiremez..

Eğer ceza onanırsa; işte Sayın Başkan’ın son rulet hamlesi hüsranla sonuçlanacaktır ve elinde süpürgeyle olup bitenleri temizlemeye çalışacaktır.  

UEFA da kendince akıllı bir taktik izlemiştir. ‘CAS’da 7-8 ay sürecek davayla uğraşacağıma, şampiyonlar ligi grup maçları başlamadan bu son kapıyı da kapatayım, hem benim başım ağrımasın, hem de aksi bir kararda tazminat mazminatla uğraşmayayım’ diye düşünmüştür..

Ha keza Fenerbahçe Kulübü Başkanı da akıllıca bir taktik izlemiş, ‘28 Ağustos 2013 tarihine kadar yaklaşık 40 gün zaman kazanmış olup bu zaman zarfında yapabileceği tüm hamleleri hesaplayacak, düşünecek, taşınacak ve en iyi sonucu elde etmeye çalışacaktır’..

Bakalım, rulet masasından kim kazanan olarak kalkacaktır?

UEFA mı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım mı?


Bunu hep beraber 40 gün sonra öğreneceğiz..

Hiç yorum yok: