9 Ağustos 2012 Perşembe

Futbolcu transfer haberleri..


Ne zamandan beri bu konuda bir yazı yazmayı planlamıştım, kurgulamıştım, bugüne kısmet oldu işte..



2011-2012 futbol sezonu malumunuz Mayıs ayı sonunda bitti.. 2012-2013 sezonu da 18 Ağustos 2012 günü başlayacaktır.



Sorun nedir?



Sorun şudur abi: gazetelerin, televizyonların, internet sitelerinin spor servislerin 10’larca hatta 100’lerce insan çalışıyor, özellikle futbol haberi yapmaya uğraşıyor..



Gel gör ki bu Haziran-Temmuz dönemi tabiri caizse ölü dönemdir, maçlar yoktur, futbolcular tatildedir..



Peki, bu spor medyasında çalışan insanlar ne yapacak? Herhalde onlarda tatil yapmayacak. Çünkü hergün spor gazetesi çıkacak, hergün tevizyonlarda spor haberleri sunulacak..



Çare nedir?



Yıllardır hikaye aynıdır. Spor servisi çalışanları bir masa etrafına toplanıyor, önlerine transfer olacak/olabilecek futbolcu listesini koyuyor ve hergün birini bir takıma transfer ediyor..



Bunun başka bir yolu da yoktur zaten..



Haber nereden bulacaksınız..



Sonra o kulüp yalanlıyor falan filan.. Doğrusu çıkmıyor mu? Canım bozuk saatte günde 2 defa doğruyu söylermiş ya:J) Onun gibi atarsın, atarsın içinden birkaçı tutar.. Çok normaldir bu..



Futbol çok seven erkeklerimiz de özellik bu transfer haberlerini çok seviyor ve çok okuyor.. Bu da şuna benziyor galiba: Hani milyonda 1 olasılık da olsa ya bana çıkarsa diye milli piyango bileti alıyoruz ya, futbolcu transfer haberlerini de öyle okuyoruz.. Ya gelirse misali:J)



Özellikle bu geçtiğimiz 2 ay boyunca Beşiktaş’a, Galatasaray’a, Fenerbahçe’ye kimler geldi kimler.. Neredeyse bir kulüp 30 transfer yapmış olacaktır, hani o sallama haberlere göre:J)



Valla kızmıyorum da ha, futbol medyasının gerçeği olarak görüyorum. 2 ay boyunca spor gazetesini kapatamayacağına göre mecburi böyle bir yol izleyecektir..






Hiç yorum yok: