21 Ağustos 2012 Salı

Galatasaray bayramı..

Galatasaray 2 - 1 Kasımpaşa


Galatasaray, Kasımpaşa’yı 2-1 yendi ve lige sükseli başlangıcı hak etti.. Umut Bulut banko forvet ve yerinin garanti olduğunu cümle aleme ilan etti..



Maçın analizine gelirsek 3 ana başlık sayabilirim..



Kadro, gol bulma sorunu, Kasımpaşa’nın durumu..



Sondan başlayalım, Bu Kasımpaşa belli ki, çok can yakar.. Müthiş bir kadro oluşturmuş.. Ligin ilerleyen haftalarında çok zor yenilir..



Fatih Hoca, başlangıç kadrosunu yanlış kurduğu kanaatindeyim.. Amrabat bu tip maçların kesin ilk 11 oyuncusudur. Çünkü Kasımpaşa kapacak, uzun ve kontra toplarla gol bulacak.. Ana taktik budur.. Bu taktiğin bozulması için kanatların iyi çalışması ve rakip eksilten Emre Çolak gibi bir oyuncuya daha gereksinim vardır..



Maalesef Galasaray’ın gol bulma sendromunu hala üzerinden atamadığı ortadadır..  İlk yarım saatte en az 2-3 net gol poziasyonu yakalıyorsun ama atamıyorsun.. İlk yarı bitmeden golü buldu.. İkinci yarı başladı, yine direkten dönen top, yine cömertçe harcanan net gol poziasyonları.. Böyle durumda kullanılan serbest vuruşla Kasımpaşa golü buldu.. 1-1 oluyor, ondan sonra Melo, Amrabat oyuna giriyor, yüklen babam yüklen, gol bulmaya çalışıyor.. Maçın bitmesine 2-3 dakika kala galibiyet golünü buluyor ve 2-1 kazanıyor.. Oysa normalda hem maçı rahat kazanacakken hem de bu kadar stres yaşamayacakken son dakikalara kadar çırpınıp duruyorsun..



Bu galibiyet çok önemlidir.



Neden?



Çünkü hem ligin ilk maçı olması, hem de muhtemel rakiplerinin berabere kalması, Galatasaray’a psikolojik üstünlük sağlayacaktır..


Hiç yorum yok: