27 Ocak 2013 Pazar

Oğuzhanspor, lider Bodrumspor’a boyun eğdi..


Bucak stadyumunu saat 13.10 civarı girdim.. Maçın başlamasına 20 dakika kalmıştı. Bodrumspor oyuncularının bazıları ısınma yapıyorlar, bazıları germe hareketi yapıyor, bazıları kaleye şut çekiyor, yani tam takım maça ısınıyor.. Ha keza Oğuzhanspor da..



 
 


 
 




 

Neyse maç kadroları okundu, hakem triosu ve her 2 (iki) takım sahaya çıktılar. İlk yarının düdüğü çaldı ve maç başladı.. Davul zurna gürültüsüyle pek tezaruhat duyulmadı..

 

Maçın başında hiç yenilmemiş takımla oynamanın verdiği bilinçi Oğuzhanspor, sahaya yansıttı. Garantili paslar, orta alanda çabuk basmalar, tehlikeli ataklara fırsat vermeden kesmeler, kısaca dengeli bir oyun ilk 20 dakikada görüldü. Ne olduysa oldu, dakikalar 22 ve 23’ü gösterirken Bodrumspor’un 7 numaralı oyuncusu 2 gol birden attı ve maç aniden 2-0 oldu. Oğuzhanspor’un taktik ve starateji üzerine tüm hesapları altüst oldu..

Hiç olmazsa ilk yarıyı 1 gol atarak kapatması, 2.yarıya yeni bir umut taşıyabilirdi Oğuzhanspor’a.. Öyle de oldu, devrenin bitimine 2 dakika kala karabolden 1 gol buldu ve devre Oğuzhanspor 1-2 Bodrumspor şeklinde kapandı.

 

2.yarıya baskılı ve atak Oğuzhanspır beklerken 46. Dakika bitti, 47. Dakika başlarken Oğuzhanspor kalecisi hatalı gol yemeyi sürdürürerek; koltuğunun altından giden gole engel olamadı ve maç 3-1 oldu. Bence zamanca değil ama fiilen maç burada bitti.. Kalan dakikalar Oğuzhanspor için çok sıkıntılı geçeceği besbelliydi.. 2 gol daha yedi ve maç 5-1’lik ağır bir mağlubiyetle bitti..

 

Maçın hakemi fahiş bir hata yapmadı, yani maçın kaderini değiştirecek büyük yanlışlar olmadı ama işte bazen faüle çaldı, bazen çalmadı, ama kimse Oğuzhanspor hakemle kaybetti diyemez..

 

Ne oldu da, son 5 hafta kaybetmeyen Oğuzhanspor bu kadar ağır bir skorla tanıştı? Valla fazla özgüven zarardır, sanki öyle bir hava gördüm. Grubun lideri ve 1 maç hariç hepsini kazanmış Bodrumspor karşısında daha akıllı bir oyun planıyla çıkılabilirdi. İleride basarak rakibi boğmaya kalkmak, Bodrumspor karşısında yapılabilecek en büyük hatadır. Geriyi boş bulan, hızlı Bodrum forvetleri hiç affetmedi, 5 gol buldu, belki bir o kadar kaçırdı..

 

Futbolun hele kaleceiliğin çok nankör bir meslek olduğunu bir kez daha sahada gördüm. Oğzuhanspor kalecisi bu haftaya gelinciye kadar çok başarılı maçlar çıkardı, çok gol kurtardı ama bugün gününde değildi ve formsuzdu. Bu yüzden kalesinde 5 gol gördü ve seyiricinin ‘yuh’ seslerini dinledi.. 8 numara Hasan kötüydü, forvet Hüseyin kötüydü, kısaca takım kötüydü..

 

Maçın 60.dakikasında oyuna giren Afrika kökenli oyuncu çok boştur. Ne top tutabiliyor, ne çalım atabiliyor, ne atağa çıkabiliyor, ne pozisyon alabiliyor, kısaca futbolcu nüvesi taşımıyor bence.. Hocanın yerinde olsam hemen gönderirim..

 

Peki, Oğuzhanspor ne yapacak?

 

Yapacağı bellidir. Kalan maçlarını en yi sonuçlarla tamamlayacaktır. Grubunda 5 veya 6.sıralara alması başarı sayılacaktır.  

 

Hiç yorum yok: