11 Ocak 2013 Cuma

Türkiye Futbol Ligi İkinci Yarı Değerlendirmesi..


2. yarı da 17 haftalık maç programıyla tamamlanacaktır. İlk 17 haftalık dilimde 33 puanla Galatasaray lider, takiben 30 puanla Beşiktaş ve Antalyaspor geliyor, 27 puanla Fenerbahçe 4. Sırada yer alıyor.. Tepe böyleyse taban nasıldır?

 

18. sırada yer alan Akhisar 15 puanı var, aynı puana sahip Mersin İdman Yurdu 17. sırada, Elazığspor 16 puanla 16. sırada yer alanlar düşme tehlikesi içindeler.. 3 puanlı sistemde düşecek takımı belirlemek çok zordur. Örneğin ilk yarıyı 22 puanla 10. sırada olan Sivasspor bile arka arkaya alacağı yenilgilerle pat diye kendini aşağıda bulabilir.

Bence 40 puan ligde kalmak için yetebilir..

 

Velhasıl 19 Mayıs 2013 Pazar günü oynanacak son hafta maçlarına kadar çok çetin ve zorlu düşmeme mücadelesine tanıklık edeceğiz..

 

Gelelim tepeye.. Galatasaray’ın Sijnader transferi gerçekleşsin ya da gerçekleşmesin; en fazla 3 maç kaybeder. 33 puanı vardır, 14 maçı 3 puanla kapattığını varsayarsak; toplam 75 puanla ligi tamamlar.. 2.’lik savaşı çok müthiş heyecana neden olacaktır ve Beşiktaş, Fenerbahçe, Antalyaspor kıran kırana çarpışacaklardır.. 2. olacak takım, en fazla 70-72 puan toplayabilir.

Galatasaray ilk 4 hafta maçlarını alsın, şampiyon diyebiliriz.. Kasımpaşa, Beşiktaş, Bursaspor ve Antalyaspor..
 

Ve kim olabilir?

 

Valla kendi aralarında oynayacaklar maçların sonucu büyük oranda belirleyici olacaktır.

Beşiktaş-Fenerbahçe, Antalya-Fenerbahçe, Beşiktaş-Antalya maçlarının kazananları 2. olma yolunda büyük adım atarlar..

 

Bu yarışta maalesef Trabzonspor yoktur, muhtemelen ilk 10 içinde kalır..

 

Bakalım, neler olacak, neler bitecek, hep beraber göreceğiz..

 

 

Hiç yorum yok: