18 Aralık 2012 Salı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım gaz almıştır..




Fenerbahçe Futbol Takımı’nın yılın son derbesinde Galatasaray’a karşı 2-1 kaybetmesiyle derin, duygusal travmaya girdiği aşikardır..

Gerçi Fenerbahçe’nin ligin ilk yarısında oynadığı 8 deplasman maçının sadece 1’ni kazanabilmesi kötü gidişatın en belirgin göstergesiydi ancak rakibi Galatasaray’ın ve diğer takımların da kötü sonuçlar alması nedeniyle Fenerbahçeli taraftarlarda sessizlik hakimdi..

Sessizlik bozuldu. Çünkü ezeli rakibine yenilmiş ve 5 puan fark yemiş, artık öfke fırtınası başlamıştı ki Sayın Başkan Aziz Yıldırım, hemen Fenerbahçe TV’ye çıkıyor ve herkes sükunate davet ediyor, yani gelecek adına beklenti yaratıyor ve gaz alıyor..

İşte 2-3 transfer yapacağız, işte 2.yarı çok farklı Fenerbahçe takımı yaratacağız, işte şampiyon olacağız falan filan gibi çarpıcı ve iddialı cümlelerle Fenerbahçe taraftarını teskin ediyor ve rahatlatıyor..

Neden?

Çünkü bu kötü gidişin faturası önce Sayın Aykut Kocaman’a, sonra Sayın Aziz Yıldırım’a kesilecektir.. Hele bu yıl da ezeli rakibi Galatasaray şampiyon olursa; ne Aykut Kocaman kalır ne de Aziz Yıldırım.. Bu gerçeği ben ne kadar biliyorsam; söz konusu kişiler de çok iyi biliyor.. Türkiye Futbolu’nun geldiği son noktada: Sportif başarı yoksa asla destek yoktur..

Bu arada Galatasaray-Fenerbahçe maçı sonrası Sayın Abdullah Kığılı ‘’Galatasaray taraftarı bizm stadımıza gelebilir’ dedi ve hemen Sayın Başkan Aziz Yıldırım’dan ‘’Galatasaray taraftarı, stadımıza gelmeyecek’’ diyerek tekzip yedi..

Sayın Başkan Aziz Yıldırım, ‘’Psikolojik üstünlük asla Galatasaray’a geçmedi, önce bizi 6-0 yenmeleri gerekiyor’’ diyerek; aslında psikolojik üstünlüğün Galatasaray’a geçtiğini dolaylı olarak en azından tehlikede olduğunu görüyor ve kabul ediyor. Çünkü 2012-2013 futbol sezonunda ezeli rakibi Galatasaray’la 2 kez karşılaşan Fenerbahçe; süper Kupa’da 3-2, lig maçında 2-1 kaybetti. Son 2 maçını kaybeden Fenerbahçe’nin elbette psikolojik üstünlüğü sona ermiştir.. Çare ise bundan sonra oynayacağı 2 Galatasaray derbisini kazanması gerekir. Zaten bunun başka da yolu yoktur, çünkü psikolojik üstünlük lafla olmaz, yenmeyle olur..

Sayın Başkan Aziz Yıldırım, hayal aleminde dolaşıyor. Neden mi? Bakın ne diyor?

‘’Fenerbahçe, yayın havuzunda olmasa bugün 150 milyon Dolar'ın üzerinde gelir elde eder. Ancak şimdi, naklen yayın gelirlerinden yaklaşık 40 milyon Dolar elde ediyoruz.’’

İnsan bir sormaz mı kendine? Peki, Fenerbahçe kimle oynayacak? Diğer takımlar sizin emrinizde kurşun asker mi? Diğer kalan 17 takım sıraya dizilmişler ve ‘yeter ki Fenerbahçe 150 milyon dolar kazansın’ diye bekleyip duruyorlar mı? Yapmayın, Sayın Başkan! ‘Fenerbahçe yoksa havuz yoktur’ cümlesini artık kurmayın, çünkü cümleniz komik oluyor artık..

Son sözüm: Bence hepsi boş ve nafile çabalardır.. Fenerbahçe tek adamlıktan bıkmıştır ve mutlaka kurumsallaşacaktır. Peki, nasıl olacak? 2012-2013 sezon sonuna kadar hem Yargıtay kararı açıklanacaktır, hem de bu gidişatla Fenerbahçe takımı şampiyon olamayacaktır.. Kısaca her halukarda, öyle de olsa, böyle de olsa, Sayın Başkan ve yönetimi gidecektir, yeni Fenerbahçe yönetimi gelecektir ve Fenerbahçe adına yeni sayfa açılacaktır..  Şahsi gelecek tahminim böyledir, olur ya da olmaz, orasını bilemem..

Hiç yorum yok: