27 Aralık 2012 Perşembe

Hakem Halis Özkahya nezdinde Türkler iflas etti..


Galatasaray-Fenerbahçe maçının hakemi Halis Özkahya, gözü kapalı iken yüzüne gelen tükrük parçacıklarını tükürdü diye raporuna yazdı, ortalığı toz duman kapladı.. Hakemin 20-30 cm. yüzüne yaklaşarak; öfkesini dillendiren Fenerbahçe’nin Portekizli Oyuncusu Raul Meireles, ağzından çıkan sözler ve tükrükler yetmezmiş gibi ayrılırken yaptığı GAY işareti, hem de 2 kez, bu da yetmedi saha kenarına gelirken seyirciye dönüp tükürdü ve ucuz popülizm uğruna formasındaki Fenerbahçe armasını öptü..

 

Sonra 11 maç ceza verildi PFDK’nda..

 

İtirazlar yapıldı, tükürmediği ancak yorgunluk ve öfke yüzünden ağzından çıkan tükrüklerin hakemin yüzüne geldiği söylendi.. Tahkim Kurulu, nihai ve son kararıyla 4 maç cezaya indirdi..

 

Bu tür tartışmaları futbolumuzun iç meselesi olarak görürüm, bazen haklı karar deriz, bazen haksız karar deriz ama nihayetinde bizim kararımızdır..

Bu konuya Portekiz Futbol Federasyon Başkanı’nın müdahil olması, işte Türkiye’ye futbolcu gitmesin falan demesi, Christian Ronaldo çıkıp; ‘’orası Uganda mı?, Ne biçim ülke, böyle ceza mı olur?’’ demesi, şahsen beni çok üzdü.. Burası sömürge devleti mi arkadaş? Sanki Portekizli oyuncular bedava mı geliyor Türkiye’ye? Beğenmiyorlarsa defolup gitsinler yahu..

 

Hele 32 yaşında, daha yeni FIFA korkartı takmış genç Türk Hakemine GAY işareti yapan ve onu hakir gören Meireles isimli Portekizli Futbolcu; Fenerbahçe camiası tarafından hiç kınanmadı ya, sadecek yuh olsun ve yazıklar olsun diyorum..

 

Hakeme o işareti yapan yabancı futbolcu, aslında sadece o hakeme yapmadı o işareti.. Üstünde taşığı amblem olan MHK, TFF kurumlarına da aynı işareti yaptı manasına gelmez mi? Bence gelir..

 

Anımsayın İngiltere’de futbol oynayan Alpay Özalan, M.United’ın ünlü oyuncusu David Beckham ile tartıştı mı, ne olduysa oldu, tüm İngiliz medyası Alpay’ı aforoz etti, futbol oynamak için soluğu Güney Kore’de aldı..

 

Ulusalcı, Milliyetçi duruşuyla övünen Fenerbahçe camiasının; Raul Meireles hareketine 3 maymunu (kör-sağır-dilsiz) oynaması çok manidardır..

 

Hakeme yaptığı el işareti için özür dilemeyen Raul Meireles’e bu kadar destek verilmesinin manası; tarafgirlik duygusunun insanı hangi uç noktalara taşıyabileceğine ne güzel ama bir o kadar acı örneğidir..

 

Amacım yabancı düşmanlığı asla değildir. Ama yabancının yaptığı yanlışın karşılıksız kalmasınadır benim isyanım.. Yoksa bana ne, tükrük gelmiş, gelmemiş, GAY işareti yapmış, yapmamış.. İşin özü; o hakemimizin nezdinde bizi küçük görüyor, bizi 3.dünya ülkesi olarak tarif ediyor, benim öfkem bunadır..

Hiç yorum yok: