24 Temmuz 2012 Salı

Ertem Şener ve Şike şike Fenerbahçe..


Bu yazıyı bir türlü denk gelip okuyamamıştım.. Sağ olsun, Fenerbahçeli bir dostum facebook zaman tünelinde sayfama paylaşmış ve anımsatmış.. Teşekkürler ediyorum kendisine:J)



Gelelim yazıya..



Sayın Ertem Şener, buram buram eyyam kokan bir makaleyi kaleme almış ve elbette Fenerbahçeliler de elleri acıyıncaya kadar yazıyı alkışlamış..



Neden eyyam derseniz; bilerek bir hususu gözden kaçıyor kanısındayım..



O saydığı ülkeler var ya, hani İtalya, hani Romanya, hani Yunanistan.. Bu ülkelerin hepsinde şike patlak verdiği andan itibaren 2 ay bilemedin 3 ay içinde dirayetli, kararlı federasyonlar şu veya bu oranda cezaları kesme iradesini gösterdi. UEFA’nın 56 ülkesi, FIFA’nın 100 küsur ülkesi takdir etti, onayladı. Bakın, ceza az veya çok verdi, vermedi tartışmıyorum, orası görecelidir ve bence önemli de değildir. Önemli olan bir şike ya da teşvik vukuatı var, gerekli organlar var, gerekli işlemler ve cezalar var.. Ne zaman? Çok kısa bir zaman dilimi içinde..



Türkiye ne yaptı?



3 Temmuz 2011 günü şike olayı patlak verdi, TFF Başkanı ne dedi?



‘’Durum vahim, çok takımın canı yanacak’’



Neyse belgeler, bilgiler TFF bünyesinde kurulan Etik Kurula geldi, bir rapor çıktı, karar alması gereken TFF Başkanı bakın ne dedi?



‘’Ceza davasının sonucunu bekleyelim’’



Resmen ipe un serildi, zaten daha sonra itiraf da etti ve ne dedi?



‘’Fenerbahçe’yi küme düşüren federasyon başkanı olarak tarihe geçmek istemedim’’



Hayır, Fenerbahçe küme düşsün falan demiyorum ama bir karar alacak irade bekliyorum ancak ara ki bulasın..



Velhasıl elimize yüzümüze bulaştırdık, bir türlü ortaya çıkan olaya nihai bir neşter vuramadık, bizi izleyen dünyaya rezil rüsva olduk..



7 ay sonra ‘ben bu işi çözemeyeceğim’ diyen TFF Başkanı ve yönetimi istifa etti ve gitti..



Özerk olduğu iddia edilen TFF’na en sonunda siyasi irade müdahale etti. Kızmıyorum ha, çünkü bir yerde mecbur kaldı. Çünkü ortada bir cenaze var, namazı kılınıp defn edilmesi gerekiyor.. Başta Sayın Başbakan olmak üzere UEFA, FIFA gibi kurullarla temasa geçildi ve iktidar desteğini alan yeni TFF, haklı veya haksız olayı karara bağladı ve kurulları onayladı.



Ne zaman? Tam 10 ay sonra..



TFF’nin aldığı bu sportif kararı sanki tekzip edercesine cezai karar açıklandı. Temyiz yolu açık olmak üzere 3 takımın yöneticisi konumunda bulunan şahıslar hem şikeden hem de teşvikten ceza aldılar..



İşte böyle eyyamcı Ertem Şener Bey, sizin gibi kanaat önderlerinin eyyamları yüzünden Türk futboluna utanç tarihi yazılmasına ortak oldunuz ve böyle yazılarla katkı yaptınız..



O saydığın ülkelerde kamu vicdanı uzun süre kanatılmadan hemen gereği yapılmıştır. İtalya’da Juventus küme düşürülmüş, Milan’ın puanı silinmiş, Yunanistan’ın Olimpik Volos ve Kavala takımları küme düşürülmüştür. Türkiye’de şike davasını sonuçlandıran TFF’nu, tek bir takıma dahi ceza verememiştir.



Ondan dolayı elin Romen gazetesi işte böyle başlık atar:



‘’7 yıldızlı şikeci Fenerbahçe’’



Ve bu başlığa biz utanırız, sıkılırız.. Ama nedense buna neden olanlar hiç utanmıyor, hiç sıkılmıyor..



Ertem Şener Bey, opportünist, Fenerbahçe dalkavukluğu kokan, basit, sıradan bir yazıyı kaleme almış, kamuoyuyla paylaşmış, çok da güzel olmuş..



Çetin Altan üstadımız çok kullanırdır bu sözü:



‘Kendi kendimize propaganda yapmak’



Hani çok severiz ya bunu..



Bu yazı da Fenerbahçelilere hoş görünme amaçlı yazılmış, kendi kendine propaganda yapılmış, günü kurtarma yazısı vücut bulmuş.. Hayırlı uğurlu olsun, ne diyeyim başka?::J)

Hiç yorum yok: