7 Nisan 2012 Cumartesi

Fenerbahçe-Antalyaspor ile Samsunspor-Sivasspor kader maçları..


Aynı anda 2 önemli maç olunca izleyici için de önemli ama aynı zamanda zor oluyor..

Tabi önce Fenerbahçe-Antalyaspor maçı 1.önceliğe sahiptir. İlk yarı boyunca neredeyse tamamını izledim. Ne gördüm? Her iki takımda bekleme havasında, topu ortada dolaştırdı, durdu.. Uzaktan çekilen birkaç Antalyaspr adına şutlar hariç heyecan yaratacak pozisyon bile yoktu.. Velhasıl ilk 45 dakika uyutma taktiği güdüldü.. Oysa Antalyaspor’un uyumaya ne zamanı ne hali vardı.. Fenerbahçe Teknik Direktörü uyuyan oyuna müdahale etti. Emre ve Sow girdi, Selçuk ve Stoch çıktı..  İlk kez 2 forvetle oynadı Fenerbahçe.. Değişiklik semeresini hemen verdi. 60.dakika dolarken Fenerbahçe dalga dalga gelmeye başladı. Aslında gelecek olan golün habercisiydi. Öyle de oldu, 62.dakikada golü biraz şans yardımıyla Sow’un ayağından Fenerbahçe golü buldu. Çok geçmedi artık bu golün üzerinden 10 dakika sonra Bienevü düzgün bir vuruşla kalecinin kapattığı köşeden 2.golü attı.

Benim için bu maçın heyecanı da bitti. Hemen 1-1 berabere devam eden Samsunspor-Sivasspor maçına geçtim. Samsunspor kalan 20 dakikada bulacağı 1 golle ligde kalacaktı. Bu fırsatları da yakaladı. Hem de 3-4 kez yüzde 100’lük gol pozisyonu kaçırdı. Kaçırırdıkça panik yaptı, sonra futbolun değişmez kuralı işledi. Atamayana atarlar misali Samsunspor golü yedi ve lig bitti.

Şunu net olarak anladım ki 2011-2012 futbol ligi sezonunun 34 haftalık maratonu çok temiz tamamlandı. Şike operasyonun en büyük yararı bu oldu galiba. Herkes başım belaya girmesin diye çok hassas davranıyor, hatta ödü kopuyor..

Neyse artık play-off maçlarına bakacağız. 9 Nisan 2012 günü kuralar çekilsin daha net değerlendirme yapacağız..

Hiç yorum yok: