11 Nisan 2012 Çarşamba

Fenerbahçe-CAS pazarlığı..


Önce verileri paylaşayım..



Varan-1

27 Mayıs'ta görülmesi gereken F.Bahçe'nin davası açıklanan takvimde yer almadı.



Varan-2

Fenerbahçe yöneticisi Ömer Temelli: Davayı çekmediklerini ve sadece ileri bir tarihte olduğu için takvimde görülmediğini, davayı çekme gibi bir durum söz konusu olursa açıklama yapacaklarını..



Varan-3

Fenerbahçe As Başkanı Ali Koç: Bu yönde sorulara yanıt vermek istemiyorum..



Varan-4

Fenerbahçe Avukatı Emin Özkurt: Net bilgi veremem..



Varan-5

F.Bahçe'nin CAS'taki davasını takip eden birinci avukat olan Jean Louis Dupont: Bu bir pazarlık değil, görüşmedir. Fenerbahçe kendi donelerini, UEFA kendi donelerini savunmaktadır. Bu, CAS'ın talep ettiği ölçülerde normal bir prosedürdür.



Varan-6:

CAS'ın basın ofisi: Fenerbahçe'nin davasını çektiği yönünde kendilerine bir bildirim yapılmadığını..



Yorum ve analizim: Bir kere UEFA-Fenerbahçe pazarlığı kesindir. Pazarlığın temelinde ceza yatmaktadır. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’ne alınmayan, böylece ilk cezasını alan Fenerbahçe, 2012-2012 UEFA organizsyonunda kesin olarak yer almak istiyor. Yani başka bir yaptırımla karşılaşmak istemiyor.

Mümkün mü?

Bence çok zordur.

En az ceza ne olabilir?

2 yıl Avrupa Kupalarından men olabilir. Yani Fenerbahçe bu sezon şampiyon bile olsa UEFA yarışmalarına katılamaz kanaatindeyim.

Bence CAS üzerinden UEFA-Fenerbahçe pazarlığının temelini bu nokta oluşturuyor. Çünkü Fenerbahçe’nin 1 yıl daha Avrupa’dan men edilmeye tahammülü yoktur.


Hiç yorum yok: