29 Nisan 2012 Pazar

Fenerbahçe bölündü!


Bu sefer ben konuşmayacağım, Fenerbahçeliler konuşacaktır.



İşte linki:




Peki, ne diyor bu linkte?



Aynen, noktasına virgülüne dokunmadan orijinal haliyle veriyoru:



Bu ne sessizlik?

Süppper Finale süppper başlamıştık. Hem Trabzonsporu hem de Galatasarayı yenmiş aradaki puan farkını 2'ye indirmiştik. Nasılsa Beşiktaş ve Trabzonsporu rahat geçeriz diyorduk. Son maçtada Galatasarayı Saraçoğlu'nun çimlerine gömüp "goyduk mu" deme planları yapıyorduk.

Bir sabah uyandığımızda,

Tertemiziz, bizi Şampiyonlar Ligine almayan Uefa'dan, Tff'den hesap soracağız dediğimiz Cas davasından vazgeçtiğimiz öğrendik. Şaşırdık kaldık. Merak ediyoruz neden diye. Her gün bir forma alarak avukatlık ücretini ödediğimiz Emin bey ve onun bağlı olduğu spor hukuku ensitütüsü neden susuyor? Hergün bir kanalda canlı yayına çıkan avukatımız Emin Özkurt nerde şimdi?

Diyorlar ki,

Yöneticilerimiz etik kurulu raporunu 2 gün önceden öğrenmiş davayı kaybedeceğimizi bildikleri için Aziz başkanın izni olmadan Cas davasından vazgeçmişiz. Uefa ve TFF ile pazarlık yapıp anlaşmışız.

Etik kurulu 4 maçta şike yaptığımızı söylüyormuş.

TFF yönetimi Antalya'da toplanmış etik kurulu raporuna göre karar vereceklermiş. Küme düşmeyi kaldırıp eksi puan vereceklermiş? Ama etik kurulu raporu basına sızdığı için şikeli maçları nasıl yok edeceklerini kara kara düşünüyorlarmış. 58.maddeyi değiştireceklermiş.

Nerden çıktı şimdi bu 4 maç ?

Hani biz tertemizdik?

Hani bizim yarım puanımızı bile silemezlerdi?

Hani 58.madde değiştirilemezdi?

Hani Cas davası bizim namus davamızdı?

Hani Cas davasını çekersek Ömer abimizle beraber 2 maç sahaya inecek Fenerbahçe'yi kendi ellerimizle küme düşürecektik.

3 Temmuzdan beri bülbül gibi konuşan yöneticilerimiz Nihat bey, Ali bey ortada yoklar. Twitter'da her gün her derdimizi anlattığımız Ömer Temelli 3 gündür tek kelime etmez oldu.

Şimdi, bu ne sessizlik diye Sormayacak mısın ey Fenerbahçeli!



Bunu okuduktan sonra ünlü Fenerbahçe forum sitesi antu.com sitesine girdim. Bölünmeyi çırılçıplak gördüm. İşte alıntı yaptığım link:




Peki, neler var bu linkte? Yine aynen yansıtıyorum:

Forum konusu:

Etik kurulu raporu çıktı. Şu anda inceleme yapılıyor federasyon tarafından.
Ancak bazı ayrıntılar önemli. Y.Demirörenin gazetesinde yazan bir şahıs‚ 4 maçta aleyhimize "teşebbüs" ettiğimize dair kanaat oluştuğunu yazdı. Bunu başka gazeteciler de yazdı. Bu durum gerçekse federasyon bizi düşürecek bir karar almak zorunda. Biz CAS ı kazanmıştık zaten. ordaki argümanımız gerçekten çok güçlü. Durumlar eşitlendi ve pazarlıklar başladı. Sanırım yapılan pazarlıklar neticesinde çok yakın bir zamanda 58. madde değiştirilip (genel kurula falan gitmeden doğrudan federasyon tarafından)‚ teşebbüse küme düşme cezası verilmeyecek. Böylece biz de küme düşmeyeceğiz. (Bu durum başka takımlar‚ mesela ts‚ için de aynı olabilir). Bu arada‚ özellikle başkanın hiç bir olaya teşebbüs dahi etmediği de karara bağlanacak. Bizim aleyhimize olan teşebbüsleri yapan kişi olarak Sayın Ekşioğlu gösterilecek. Bu durumda ceza davasındaki "çete" suçlaması da düşecek ve sadece "teşebbüs" ten Sayın Ekşioğlu suçlu bulunacak. Başkan çıkacak‚ Sayın Ekşioğlu da kısa bir süre daha yattıktan sonra o da çıkacak. Sayın Ekşioğlu ile ilgili kısmı kuvvetlendiren veri‚ dün metriste onun çok sinirli olduğu‚ kendisini ziyarete gelenlerle sinirli ve küfürlü konuştuğu söyleniyor. Bu arada başkan da olaylara karışmamak için içeri gidiyor. Oğuz Tongsir bu olayları sorunca da‚ sinirler gergin ben hiç karışmıyorum‚ diyor. Bunlar normal değil. Ancak benim düşündüğüm şekilde olunca yerli yerine oturuyor. Bu yazdıklarım kesin bilgiler değil. Ancak bir kaç gündür olanları başka türlü anlamlandıramıyorum. Sizin de katkılarınızla belki gerçeğe yaklaşabiliriz. Çünkü gerçekle ilgili net açıklama hiç bir zaman yapılmayacak. Yapılamaz da. Pazarlıklar açığa vurulamaz.

Yanıt-1: eğer baskılara dayanamayıp çekme gibi birşey sözkonusuysa yapılacak tek şey önümüzdeki 4 maçada çıkmayıp kendi kendimizi düşürmektir! Bu ahlaksızların belirlediği oyunda piyon olmayı reddetmektir!

Yanıt-2: Şu anda olası kötü seneryo bu gözüküyor‚ Bu durumda bize düşen yarım puan silinme teklifini bile kabul etmeyip kendi kendimizi küme düşürmektir. Ama inşallah bu seneryo gerçekleşmez benim ümidim etik raporundan birşey çıkmayacağı yönünde...

Yanıt-3: Bu senaryo çoklu satış senaryosudur.

Yanıt-4: evt. fenerbahçeli olduğu için direk kendisi 58 değiştirmedi. genel kurula gitti‚ işler planladığı gibi gitmedi. ben 58 in değişeceğine inanmıyorum. etik kurul raporunda ne yazarsa yazsın daha bunun pfdk sı var‚ çıkarmak istedikleri bir sonuç varsa pfdk ya etki eder gene çıkarırlar‚ olmadı tahkimle düzeltirler. senarya 1 ay önceden belirlendi‚ erdoğan-platini görüşmesinde. bu görüşmeden sonra hatırlarsanız adalet bakanı metrisi ziyaret etti‚ o ziyaretten sonra avukatlarımızdan biri bu twit i attı

Yanıt-5: Renkdaş hangi şikeden bahsediyorsun‚ Fenerbahçe şike yapmış dedilerse bizde kabul edecek değiliz Geçen sene galatsaray trabzon maçı şike değilmi ? Bu sene galatasaray Trabzon maçı
Geçen sene karabük Trabzon maçı Yada geçen sene Trabzon adı geçen kaç maç şike değil ? Madem şike vardı da 3 temmuzdan bugüne kadar bunu mahkeme bile ispatlayamadı ve Aziz Yıldırımın savunması karşısında tek suç oluşturamadı da afedersin bilmemnesi kırık pfdk mı şike bulup ispat edebildi ? Akıl tutulması yaşayıp durmayalım artık O yüzden bize Fenere atılan suçlamaları kabul etmemek düşer bunun daha önce trabzonu galatasarayı var Bu iş artık can sıktı çocuk bile böyle kandırılmaz artık tavırlar farklı olmalı

Yanıt-6: bu tip pazarlıklara giren şerefsizdir‚
eğer varsa birsey‚ ispatlasınlar‚
cezamız neyse çekeriz ve cezamızın kesinlikle küme düşmek olmalı‚
puan silmeyi kabul etmek‚ gecen senenin sampiyonluğunu vermeyi kabul etmek olmaz‚ suç varsa ceza olur‚
suş olmadığı da bence kesindir‚ ben seyrettim o maçları‚
illa ki ceza vereceklerse bu küme düşme olmalıdır.
Düşürmeyenin..

Yanıt-7:Aciklama beklemiyorum.Zira avukatimiza inaniyorum. Pazarlik degil emir geldi. Haliyle bunu boyle aciklayamiyorlar. Asariz keseriz dendi‚ yonetim daha fazla hayir diyemedi. Artik iplerimiz tamamen baskasinin elinde. Cas davamiz vardi oda kalmadi. Taraftar ikiye uce bolundu. Bu bakimdan da istedikleri oldu. Tek ayakta duran sporcularimiz her bransta. Puan silmeye gelince bastan beri cas namusumuzdur sonuna kadar gidecegiz diyen yonetimin gecmiste soyledigi yarim puan bile sildirmeyiz silinirse cekiliriz‚ kume dusurturuz kendimizi gibi soylemlerine artik inanmiyorum. Paunimizida silerler‚ avrupayada 1 yil almazlar‚ kupayida ts ye verirler yada yok sayarlar..bizde bugunku gibi boooyle bakariz. Emir buyuk yerden nitekim artik rica uzlasma vs yok.

Yanıt-8: Bugün Mehmet Baransu´nun yazdığı senaryoya benziyor. Kulüp aklanacak. Şikeye teşebbüsten sadece para cezası alacağız ama sanırım CAS davası geri çekildiği için bu cezanın miktarı da‚ verilecek normal cezadan az olacak. Benim aklımı kurcalayan ise şu; Fenerbahçe Yönetimi bunu önceden bilerek mi tahvil ihracı yaptı? Eğer bu senaryo gerçekleşirse‚ Fenerbahçe Yönetimi bunun altından kalkamaz. Hesabını veremezler. Bizler her şeyimizi bu kulüp için vermeye hazırken‚ onların pazarlık masasında oluşunu sindirebilecek bir mide yapısına sahip değilim maalesef

Yanıt-9: İki Yol ayrımı var 1 Fenerbahçe şike yaptı ve o yüzden CAS tan davayı çekti 2 Fenerbahçe istediğini aldı ve CAS tan davayı çekti
ikinci yol doğruysa bile açıklama yapılmadığı için birinci yol üzerinden gidelim 1-) Fenerbahçe şike yapmışsa neden mahkeme bir yıldır bunu ortaya çıkaramamış ?
2-) Etik kurulu nasıl mahkemenin bile bir yılda çıkaramadığı şikeyi anında şikeyi çıkarmış ?
3-) Hadi diyelim Fenerbahçe şike yapmış ve mahkemenin bulamadığı şikeyi etik kurulu çıkarmış‚ Peki o halde aynı etik kurulu geçen sene en az 6 maçta var olan Trabzon şikelerini niye çıkarmamış‚ geçen sene galatasaray trabzon maçındaki şikeyi niye ortaya çıkarmamış‚ beşiktaşın kupa şikesini niye ortaya çıkarmamış ?
4-) Şike ile suçlamak için bir tek Fenerbahçe mi varmış ?
...şakmı geçiyor bunlar bizimle ? Yoksa ille zıvanadan çıkmamızı mı bekliyorlar ?

Yanıt-10: Av.Emre: CAS için vazgecin baskisi çok buyuk! Ne olursa olsun Başkan kabul etmiyor ve imzalamayacaktir ama YK´u ne kadar direnebilir bilmiyorum.. Pazarliktan uzlasmadan bahsetmiyorum emirden bahsediyorum.Oy çoklugu ile Yonetim Kurulu karari almak mumkun..

Son söz: Fenerbahçe direnci kırılıyor, hızla şoka giriyor ve hızla bölünüyor. İşleri çok zor, Allah yardımcıları olsun!

Hiç yorum yok: