13 Nisan 2012 Cuma

Etik Kurulu bilgi kirliliğinin ve senaryonun baş aktörü oldu..


Önce yorumsuz aynı medyada, aynı gün yer alan 4 ayrı haberi paylaşıyorum..



HABER-1

UEFA 3 ay önce aldığı ve kendisinin tercüme ettirdiği şike iddianamesini TFF’ye iade ederek, ‘’bize etik kurulu raporunu gönder’’ dedi..



HABER-2

TFF yetkilileri, UEFA’nın kendilerinden sadece Etik Kurulu raporunu istediklerini, iddianame ile ilgili bir iadenin şu an için söz konusu olmadığını belirttiler.



HABER-3

Etik Kurulu Başkanı Prof.Dr. Oğuz Atalay'ın, 21 Mart 2012 günü "Etik Kurulu açısından savunma alma işlemi tamamlanmıştır" açıklaması yapmasına rağmen, sürpriz bir şekilde savunma almaya başladı.. Etik Kurulu, bugün (12 Nisan 2012) Sivasspor Başkanı Mecnur Odyakmaz, F.Bahçe asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve G.Birliği kalecisi Serdar Kulbilge’yi dinledi. Kurulun yarın da bazı isimlerin bilgisine başvuracağı hafta başında raporunu TFF yönetimine sunacağı öğrenildi



HABER-4

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında çıkan ''şike soruşturmasına ilişkin raporun tamamlandığı ve hiçbir kulübe ceza verilmemesine kanaat getirildiği'' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.



İnsanların kafasını abandone etme eylemi tamda budur işte.. Öyle bilgi ve haber bombardımanı olur ki artık düşünemez, yorumlayamaz hale gelirsin..



Bu strateji bilinçli olarak TFF tarafından uygulanmaktadır. Aldığı prensip kararıyla TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri şikeyle ilgili gelişmeler hakkında medyayı resmi olarak bilgilendirmiyor.



Bu stratejiye hizmet eden spor medyası tetikçileri, hergün yeni haber bombası patlatıyorlar.



Öyle bir psikolojik harekat yapılıyor ki içinde kimler var kimler.. Başbakan dahil siyasetçiler, spor medyasının önemli bir bölümü, kulüp yöneticileri ve sıradan spor severler..



Gelelim etik kurulun oynadığı role.. Malumunuz etik kurulunun hazırlayacağı raporun hiçbir yaptırım gücü yoktur. Önüne konuyla ilgili tüm materyalları (işte iddianame, soruşturma ifadeleri, fotolar, videolar..) alır, inceler, kanaatini rapor haline getirir ve TFF Yönetim Kurulu’na verir..



Etik Kurulu’nun ifade alma yetkisi yoktur. Çünkü disiplin soruşturması yürütmüyor. İfade ya da savunma alacak olan yetkili kurul Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)’dur.



Bana göre Etik Kurulu, yazılan senaryoya uygun davranan bir kurul haline gelmiştir. Senaryonun ana gövdesi zamana oynamaktır. Buna uygun rolü de etik kurulu gayet güzel oynamaktadır.

Hiç yorum yok: