8 Nisan 2012 Pazar

TFF, PFDK ve Tahkim Kurulu’nun kulaklarını çınlatmak isterim..


Hani ağız birliği etmişcesine ‘şike sahaya yansımamışsa şike yoktur’ diyoruz ya, Hani ‘şike yok, puan silme yok, küme düşme yok’ diyoruz ya, hani ‘UEFA ne karışır, işimize bakalım’ diyoruz ya, hani ‘rest çekeriz, 5 yıl gitmeyiz’ diyoruz ya..

Bakın Mart ayının son haftasında İstanbul’a seminer için gelen UEFA Hukuk Danışmanı Veron Mosengo-Omba’ya soru şudur: Şike olayının sahaya yansıyıp yansımamasının karar aşamasında UEFA’daki etkisi nedir?

Sıkı durun şimdi! Bakın ne yanıt veriyor?

Şike’yi sahada görmek ekstrem durumlar dışında mümkün değildir. Dolayısıyla hakem ve gözlemci raporlarında bununla ilgili bir beklenti içine girmek çok doğru değil. Saha dışındaki her türlü girişim, tapeler, para transferleri, ispatlanmış ilişkiler şikenin yapıldığına karar vermek için yeterlidir.

Offf bu açıklamayla TFF’nin, PFDK’nun, Tahkim Kurulu’nun argümanı temelinden çöküyor. Oysa UEFA Hukuk Danışmanı çok net söylüyor ve gelecekte neler olacağını kulağımıza fısıldıyor..

Şunu anlıyorum ki mevcut TFF Yönetimi ve kurulları Türkiye Futbolunu felaketin kucağına bırakıyor. TFF ve kurulları bu kafayla giderlerse; kesinlikle  bize Avrupa kapısı en az 5 yıl kapanıyor..

Lafın bittiği yerdir, artık susma zamanıdır.. Herşey orta yerdedir.. Herkesi yanıltabilirler ama beni asla.. Bu blog yazım da kanıtıdır.

Hiç yorum yok: