13 Nisan 2012 Cuma

Melo, Riera kavgası ve etik, ahlak postası..


Malumunuz geçen haftanın flaş konusu Rieara-Melo kavgasıdır.  Hani antreman sırasında tartışan iki oyuncuyu, Teknik Direktör Fatih Terim soyunma odasına gönderir ya, Melo burada kavgayı sürdürüp; Rieara’nın gözünü morartır ya, hani 5 dikiş atılır ya, Her 2 oyuncu kadro dışı bırakılır ya, sonra kulüp yönetimi ve teknik heyet para cezası kararıyla futbolcuları geri takıma alır ya..



Vay efendim niye takıma geri alınmış? Niye takımla ilişiği kesilmemiş? İşte ahlak, etik, sporun evrensel kuralları falan filan..



Falan filan diyorum çünkü herkes bol keseden takımdaşlık ruhuyla sallıyor, hatta atıyor..



Neden?



Takımdaşlık ruhuna aykırı hareket eden Melo’yu hemen takımdan uzaklaşması, Riera’ya para cezası verilmesi normal ülkelerde adı konmamış spor kriteridir.. Futbolsever olarak ben de bu ilkeye inanıyorum..



Yahu burası Türkiye! Özellikle futbol dibine kadar pislik içinde kalmışken, futbolun her yerini çamur sarmışken, Galatasaray temizlik deterjanı mı olsun? Herkes skoru ve şampiyonluğu her ne pahasına alınırsa alınsın, her ne alaveresine, daleveresine rağmen kazanılsınn diyen kitlelerin çoğunluk olduğu Türkiye’de ne temizliğinden, ne etiğinden, ne ahlakından bahsediyorsunuz.. Geçiniz efendiler geçiniz bunları..

Hiç yorum yok: