1 Nisan 2012 Pazar

Trabzonspor-Fenerbahçe yenişemedi ve maç 1-1 bitti..


Maç başladı ve hemen Trabzon tam saha baskı yaptı.. Trabzonspor oyuncuları  orta sahada topu kapıyor ve akın başlıyor, sağla, solla paslaşıyor, Fenerbahçe ceza alanı civarına yaklaşıyor ama top duvara çarpar gibi geri geliyor.. Fenerbahçe ise Alex ile başlayan ataklar daha olgun, daha gole yakın, daha tehlikeli oluyor..

Bu hengamede Fenerbahçe golü bulur ve ilk yarı kapanır. Trabzonspor 2.yarıya yaptığı değişiklikle daha riskli başladı, tabiri caizse ya herro ya merro olacaktı.. Muhtemelen Fenerbahçe 2.golü bulacaktı ama büyük şanssızlık yaşandı ve 62. Dakikada Alex sakatlandı, çıktı. İşte maç o dakikada döndü. Çünkü Alex için görevlendirilen en az 2 Trabzonsporlu oyuncu boşa çıktı. Ne oldu sonra? Fenerbahçe sahaya ve topa hükmedemez hale geldi. Alex’in çıkmasıyla neredeyse şuurunu kaybetmiş Fenerbahçe, 10 dakika sonra golü de yedi. Direkten dönen toplar falan derken maç 1-1 berabere sona erdi.

Gelelim maçla ilgili notlara..

Trabzonspor taraftarının 34.dakikada emeklerinin verilmediğini sembolize eden ‘terden ıslanmış atletleri’ sahaya atmaları, Trabzonspor oyuncularının konsantrasyonu bozdu ve maçtan uzaklaştı.. Hele sahaya atılan sis fişekleri, su petleri sayesinde maçın inisiyatifini ve kontrolünü tamamen Fenerbahçe ele aldı. Maçın tatil edilmesi an meselesi iken görünmez bir el olaya el koydu ve taşkınlıklar bıçak gibi kesildi. Bu arada toplu küfürlerden hem federasyon hem de Aziz Yıldırım fazlaca payını aldılar..

En çarpıcı enstantane ise Fenerbahçe Kalecisi Volkan’ın elinde bir bıçağı hakeme vermeye çalışmasıydı..

Kim ne derse desin Trabzonspor sahası en az 2, belki 3 maç kadın-çocuk seyircilere kalmasıdır..

Bana göre derbinin en güzel görüntüsü Fenerbahçeli Show’un Trabzonspor Kalecisi Tolga’yı kurtarışından dolayı kutlaması ve öpmesidir..

Hiç yorum yok: